torsdag 4. februar 2010

SATS!

Jeg trener på SATS. Og der har det slått meg at det produseres mye energi/forbrennes mange kalorier. Hva om all denne energien ble brukt til noe nyttig? Kunne de ikke koble syklene, romaskinene og stepmaskinene på strømnettet? Da kunne SATS produsert sin egen strøm, og strømregningene deres hadde sikkert blitt halvert! Og tenk bare hvor motiverende det hadde vært når spinninginstruktøren ropte: "Kom igjen folkens! Sykler dere litt hardere nå kan vi legge ned et kullkraftverk i Estland!" På displayene kunne vi ha sett hvor mye strøm vi hadde produsert i tillegg til kaloribrenningen...
Og hvorfor trenger vi flombelysning i badstua? Det er da mye kosligere med en liten, svak lampe?! Dusjene har også et stort sparepotensial. Sparedusj har de ikke, og intervallene er så lange at dusjene ofte står og dusjer for seg selv. Vannet er dessuten utrolig varmt, det hender jeg nesten blir skoldet. De kunne spart mye strøm på varmtvanntankene sine om de senket temperaturen noen hakk. Det som er bra med intervallene på offentlige dusjer, er at da såper folk seg faktisk inn uten at vannet renner samtidig. Ofte ihvertfall. Med litt humor kunne folk bli oppfordret til å varme seg i badstua istedet for i dusjen. Og tenk om SATS hadde installert økologiske såpedispensere, og solgt økologiske skjønnhetsprodukter i butikken sin?

Jeg tror det hadde vært et genialt brandingstunt. "Trener du på SATS får du dobbelt så god samvittighet!" De kunne arrangert økologiske sminkekurs, økologisk kostholdskurs, Sykle til trening-kampanjer osv osv. Tror jammen jeg skal skrive et brev til SATS og foreslå det. Hva synes dere?


Litt propoganda i dusjen?

2 kommentarer:

  1. Gode forslag! Bare husk å la Sats få vite om dem slik du nevner, slik at de kan innføre noen av endringene. Forbrukermakt ruler :)

    SvarSlett